България ще е домакин на трети голям турнир през годината. След Европейската златна лига и Европейското първенство за жени сега е ред на световното за младежи, което приемаме заедно с Италия. Треньорът на нашите Найден Найденов даде интервю за сайта на БФ Волейбол.

- Остават два дни до старта на световното първенство. Готов ли е нашият отбор?

- Вярвам, че е готов. Естествено винаги има какво да се подобрява. Трябва да надградим във всеки елемент - и в защита, и в сервис, и в атака. В официалните мачове сигурността и адреналинът ще се повишат и съм сигурен, че играта ни ще се подобрява.

- Какво е впечатлението ви от съперниците в групата?

- За съжаление не успяхме да намерим информации за Полша и Куба. Хубавото е, че играят преди нас и ще можем да ги наблюдаваме. Според това ще изградим тактиката си.

- Каква е реалната цел на България на турнира?

- На първо място - да побеждаваме! За класиране не искам да говорим. Разбира се, дано стигнем възможно по-напред. Това е целта ни като отбор. Искам да играем със самочувствие. Дано да стигнем до финалите.

- До колко ще помогне фактът, че сме домакини?

- Феновете са безспорен фактор. Надявам се, че момчетата ще ги възприемат като нещо положително, защото понякога има обратен ефект.

- Все още няма обявено решение за публиката. Колко е важна тя?

- Много е важна, но аз не се занимавам с този казус. Вярвам, че властите ще допуснат публика, че тя ще е много и ще ни подкрепя пламенно.

- Колко от вашите момчета са готови да бъдат национали в първия тим на България?

- Истината е, че имат много да учат. Някои от тях са готови и веднага да продължат в мъжкия отбор. Всичко зависи от тях. Трябва да се развиват правилно в клубовете си и най-вече сами да си помогнат.

Изтеглиха жребия за женското първенство по волейбол

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS