Няма да отнемат лиценза на автомобилната федерация

dsport.bg

Върховният административен съд в България спря изпълнението на заповедта, с която Министерството на младежта и спорта отказва издаването на лиценз на Автомобилната федерация на България (АФБ). Това съобщават от организацията, която администрираше и организираше състезанията на територията на България до 21 юли тази година.

"Уважаеми колеги, с нескрито задоволство Ви информирам, че най-после безобразието, на което всички бяхме подложени последните месеци, започна да излиза наяве", пише бившият президент на организацията Камен Михайлов на сайта на организацията afb-bg.com. 

"Въпреки че производствата по оспорване на посочените заповеди на бившия министър Радостин Василев все още не са приключили, считам, че най-после можем да си отдъхнем. Най-после можем да планираме. Най-после можем да хвърлим усилия за възстановяване на нормалния ритъм на спортния живот. Върху нас се изляха тонове помия, но това не ни обезкуражи и в крайна сметка истината започва да излиза наяве.

"Вероятно всички си задавате въпроса какво ще се случи оттук насетне, а отговорът е един - АФБ ще продължава да бъде единствената лицензирана спортна федерация за автомобилен спорт.

"Можете да разчитате, че ще положим максимални усилия, за да реализираме всички възможни състезания и в края на годината да имаме легитимни шампиони в отделните дисциплини".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още