Семейство Глейзър наскоро потвърди, че очаква оферти за продажба на Манчестър Юнайтед, но изглежда нещата не вървят така, както са се надявали.

Представители на фамилията обявиха, че няма да преговарят с потенциални купувачи, които ще предложат под 6 милиарда паунда, като засега такава оферта не е пристигнала на техния адрес, въпреки че е сравнително рано и беше обявено, че преговорите ще започнат най-рано през април.

Споменаваха се конгломерати от Близкия и Далечния изток, но и от там няма интерес за момента, а феновете се надяват най-богатият британец Джим Ратклиф да се включи в надпреварата за, както самият той казва, любимия си клуб.

Той е разговарял с член на семейство Глейзър, но все пак в Манчестър не го смятат за сериозен купувач. Първо заради цената, защото малко хора вярват, че въпреки огромното си богатство той би платил 6 милиарда паунда за футболен клуб, а след това, защото през лятото се появи информация, че се интересува от покупката на Челси.

Дори и да купи Манчестър Юнайтед, Ратклиф няма намерение да инвестира сериозни суми в клуба, за да купува скъпи играчи, а да прави пари от продажби, както прави сега в Ница, който притежава. Това не е в полза на феновете на Манчестър Юнайтед, които 11 години чакат титла във Висшата лига и се надяват клубът най-после да се завърне по шампионските пътища.

Семейство Глейзър склонява да продаде Ман Юнайтед и за 4 милиарда евро

Собствениците на Манчестър Юнайтед няма да намалят цената, която искат за клуба

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS