Няма Олимпиада без корупция - обиск в централата на Париж 2024

dsport.bg

Френските прокурори са обискирали централата на организационния комитет на Олимпиадата в Париж през 2024 г. като част от разследване за корупция. Организационният комитет потвърди за обиска и добави, че "сътрудничи на разследването".

Париж е третият организатор на летните олимпийски игри, замесен в корупционен скандал, след разследване за купуване на гласове за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., докато в Япония няколко членове на националния олимпийски комитет бяха арестувани преди Игрите в Токио през 2020 г.

Според вестник "Монд" е имало и претърсвания в централите на няколко компании и консултанти, които са свързани с организирането на Олимпиадата, като едно от разследванията продължава от 2017 г., когато Париж получи организацията.

По ирония на съдбата, рейдът идва по същото време, когато започва двудневната среща на МОК за оценка на напредъка по организирането на Игрите в Лозана.

Олимпиадата в Париж е планирана от 24 юли до 11 август 2024 г.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още