Защитаващата титлата си Наоми Осака започна с успех участието си на Australian Open. Японката се наложи над колумбийката Мария Камила Осорио Серано - 6:3, 6:3. Срещата продължи малко повече от час, а в следващата съперничка на Осака ще бъде Мадисън Бренгъл (САЩ), която отстрани Даяна Ястремска. 

Осака постави ударно начало на срещата, печелейки първите 5 гейма благодарение на изключително агресивната си игра от основната линия. Печелившите удари от ракетата ѝ валяха един след друг и макар да допусна връщане на един от двата пробива, то бившата шампионка в Мелбърн нямаше затруднения да затвори дебютния сет в своя полза.

Втората част започна с проблемно подаване за Наоми, която бе изправена пред две опасности от загуба на сервис гейма си, но успя да издържи теста, след което на свой ред се добра до шанс за брейк, който бе материализиран след пропуск от страна на колумбийската представителка. Това до голяма степен предопредели изхода на сблъсъка, тъй като веднъж поела контрола върху случващото се на корта, Осака не позволи да се стигне до обрат и бавно, но сигурно се приближаваше към победата, която бе подпечатана след втори пробив в сметката на японката.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS