От Наполи настояват, че италианската футболна федерация ще дължи компенсация за Лучано Спалети, който е спряган за овакантения от Роберто Манчини пост начело на националния отбор.

Адвокатът на шампионите Матия Грасани е категоричен, че освобождаващата клауза в контракта на специалиста важи както за клубни отбори, така и за национални.

„Наполи не изиска компенсация след като Спалети реши да прекрати по-рано контракта си с клуба, но треньорът заяви, че няма да поема ангажименти през сезон 2023/2024 и това важи както за клубни отбори, така и за национални“, обясни юристът в интервю за радио Punto Nuovo.

Лучано Спалети е сочен за фаворит за наследник на Манчини, но местната федерация не планира да плаща 3 милиона евро, колкото е въпросната клауза.

„Наполи трябваше да се защити с финансова компенсация, ако треньорът не уважи споразумението. Няма разлика между клубове и национални отбори. След почти седмица на слухове Спалети все още не се е обадил на Ле Лаурентис или на друг в Наполи. Нито той, нито адвокатите му са го направили и това дава храна за размисъл. Уважението на правилата е фундаментално във всяко отношение. Клаузата не е нещо незначително“, продължи адвокатът на Наполи.

„Федерацията принадлежи на всички, но няма роля в тази ситуация. Те могат да платят освобождаващата клауза чрез третата страна, спонсор или дори Спалети. Той заслужава да застане начело на националния отбор, адекватен кандидат е, но подписа споразумение на 18 юли 2023 година и то не може да бъде поставен под въпрос след един месец. То позволи освобождаването на Спалети без пари, така че трябва да бъде уважено изцяло, а не частично“, каза още той.

Треньорът на Наполи обясни по какво си приличат Осимен и Кристиано

13 години по-късно Арнаутович отново ще води нападението на Интер

Наполи удължи договора на защитник

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS