Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Ракета номер 1 на България при жените загуби с 5:7, 2:6 за 1 час и 17 минути от тайванката Су-Уей Шие на корт номер 13 в Мелбърн. Азиатката показа много напориста игра и успя да се справи с Пиронкова. Българката игра добре в първия сет, който бе изпълнен с обрати. В крайна сметка Шие го спечели със 7:5. Във втората част Пиронкова бе разконцентрирана и тайванката заслужи мястото си във втори кръг след успех с 6:2. Българска агитка викаше за Цвети, но за съжаление и тя не помогна. 

Цветана Пиронкова - Су-Уей Шие 0:2 (5:7, 2:6)

ПЪРВИ СЕТ

Цвети Пиронкова започна много добре мача. Пловдивчанката спечели подаването си на нула. Не трябваше много време за Цвети да направи и пробив. Тя осъществи това при първото подаване на Шие. След това състезателката от Тайпе се събра и постави под напрежение Цвети. Тя дръпна с 40:0 при подаването на пловдивчанката. Тя се опита да обърне нещата и постигна две точки. Цвети отново създаде напрежение за съперничката си при нейно подаване. Шие обаче успя да спечели сервиса си и да изравни резултата. За съжаление състезателката от Тайпа показа страхотна игра в следващия пети гейм. Тя затрудни Пиронкова и българката отново бе пробита - 2:3. В шестия гейм първата ни ракета осъществи обрат от 15-30 и стигна до точка за пробив, която обаче бе спасена от Шие. Впоследствие азиатката демонстрира чудесна игра в защита и това ѝ помогна да увеличи преднината си в сета. Цвети се съвзе и спря серията на състезателката от Тайпе и намали на 3:4. В следващия осми гейм Пиронкова получи цели четири точки да върне пробива. За радост, българката успя да го стори и изравни резултата - 4:4. Прекрасно проведен сервис гейм носи аванс в резултата за българката. Тя спечели на нула подаването си и вече води с 5:4 гейма в първия сет. Шие не трепна при следващото си подаване и успя да го спечели бързо на нула и да изравни резултата в първия сет. В следващия гейм Пиронкова поведе с 30-15, но не успя да задържи преднината си и Шие рализира много важен пробив, който я доближи само на гейм от спечелването на сета. Цвети не успя да затрудни съперничката си от Азия. Шие сервира много силно, което й помогна да затвори сета - 7:5.

ВТОРИ СЕТ

Играта на Пиронкова продължи да не върви и в началото на втория сет. Цвети допусна пробив още в първия гейм. Българката спаси първия от двата брейкпойнта, пред които бе изправена, но Шие реализира втория и взе преднина в сета. След това състезателката от Тайпе успя да вземе подаването си и да дръпне с 2:0. Цвети се разконцентрира и за съжаление допусна нов пробив и резултатът изведнъж набъбна на 3:0 в полза на Шие. Нищо не се промени на корта и в следващия гейм. Шие игра освободено и спечели подаването си, с което дръпна в резултата с 4:0 гейма. Цвети най-после прекъсна негативната серия и взе първото си подаване във втория сет. Шие обаче бързо спечели подаването си за 5:1. При сервиса на Пиронкова, тайванката стигна до три мачбола, които бяха спасени от българката, която показа характер и спечели подаването си - 2:5. За съжаление в следващия гейм нямаше сила, която да спре Шие да вземе мача.

Стана ясно кога излизат Григор и Пиронкова на кортовете на Australian Open

Пиронкова среща състезателка от Тайпе в Мелбърн

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS