Една от личностите с голям принос за развитието на българския баскетбол си отиде от този свят. На 90-годишна възраст ни напусна Людмил Нейков.

Той е роден на 16 юли, 1933 г. Започва да тренира още в гимназията. Играе за юношите на Червено знаме, а след това и за състава на Софийския университет в А група. Заболяване рано слага край на състезателната му кариера, но той остава в баскетбола, вече като съдия. На международно ниво свири мачове и на Европейски първенства, а след навършване на 50 г. става и международен комисар.

В продължение на 20 години е председател на Дисциплинарната комисия към БФБ, като е бил част и от други комисии към федерацията. Работил е и като конституционен съдия. През 2017 г. получава най-високата награда, връчвана от БФБаскетбол, приз за изключителни заслуги към българския баскетбол - кристална купа със златни букви.

Всеки, който желае да си вземе последно сбогом с Людмил Нейков, може да го направи на 11 март (понеделник) от 15:00 часа в храма "Свети Седмочисленици" в София.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS