Напуснал Лудогорец: Върнах се в Аржентина заради семейството ми

Георги Атанасов Георги Атанасов

Напусналият наскоро Лудогорец Хорхе Броун даде интервю за аржентинското "Radio 2", в което говори за престоя си в България и за очакваните нови предизвикателства. Аржентинският вратар пък шеговито се определя като безработен. 33-годишният вратар изрази надежда, че ще може да облече отново екипа на Росарио Централ, за който "Фату" пази 11 години в мъжкия футбол: 

"Искам да се завърна в Росарио, но не всичко зависи от мен. Стъпих за първи път на базата, когато бях на 10 или 11 години. Този клуб ме възпита и изгради. Ще бъде хубаво и за моите деца, ако се завърна, тъй като ще могат да ходят на училище и да водят спокойно детство. Искам да се върна, но не знам дали ще мога."

Хорхе Броун призна за интерес към него от отбора на Марадона - Химнасия Ла Плата: 

"Един от клубовете, които ме потърси бе Химнасия. Миналият месец ме потърси човек от клуба, но след това загубихме контакт. Както и да е, телефонът ми е отворен за обаждания и оферти. Бих играл във всеки отбор без Нюел Олд Бойс."

"Решението ми да напусна България е съгласувано със семейството ми, тъй като преди месец ми се роди трето дете. Имах още 6 месеца от договора, можех да го подновя, но със съпругата ми взехме решение, което да е по-удобно за нас. Децата нямаше как да ходят на училище, защото се говори на български. Всеки следобед децата провеждаха онлайн уроци, с което могат да кандидатстват за училище в Аржентина" каза Броун. 

Прави впечатление, че Хорхе Броун не е казал, че няма мач за първенството с екипа на Лудогорец през този сезон. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още