Народният фолклор за УЕФА преди днешния жребий

dsport.bg

Жребият за баражите в Лигата на нациите и предстоящият жребий за Евро 2020, за който вече се знае една от групите предизвика редица коментари в социалните мрежи.

Представяме ви едно любопитно мнение преди тегленето на жребия за Лигата на нациите:

Евро 2020 дори не е започнало, но от УЕФА изпотрошиха къде що имаше тъпомер за трошене и продължават да се оплитат дотолкова, че за момента са насрочени три жребия, които да определят кой срещу кого точно и в кой град ще ритат. Свеж факт е, че още преди тегленето дори на първия от трите жребия има известна цяла една готова и запълнена група, нищо, че точно това е идеята зад концепцията "жребий", а и "дребният" факт, че има още четири държави, които трябва да се класират, но не се знаят кои са.

Португалия e действащият европейски шампион, но трябваше да играe квалификации, от които едвам се класира. Отделно спечели и Лига на Нациите, която дава право на всякакви кретенски държави да играят бараж за класиране, но не дава право на победителя в турнира!? За допълнителна "награда" от УЕФА ги надъниха в трета урна за Евро 2020, че да им се паднат Германия и Франция, например. УЕФА се разсея, че Украйна може да се класира, а Русия е един от домакините, а пък Украйна не може да играе в Русия. Украйна взе, че се класира и в УЕФА им стана лошо. Пуснаха компютъра да се джурка, да видят какво ще каже, и той каза, че от 6 групи и 12 града има само една-единствена възможност. И сложиха Украйна в първа урна, а пратиха европейския шампион в трета, щото се оказа,че Украйна могат да играят само в Амстердам в група с Холандия. Но все още не се е теглил жребий! За да е още по-малоумно, Косово има огромен шанс да се класира за Европейското. Заради "великия" формат Евро 2020 да се играе в 12 страни и фактът, че Косово не е признато като държава в половината от тези страни, на УЕФА може да им се наложи да мислят и четвърти жребий, щото в половината държави-домакини на Косово няма дори да им пуснат химна и да им вдигнат знамето.

За капак и ние може да се класираме, нищо че за една година организиран футбол не можахме да бием нито един отбор. Най-великото е, че може да играем исторически финален бараж със Сърбия, които пък днес ги наказаха да играят следващия си мач без публика. И тъй като гостуват в полуфиналния си бараж, наказанието ще им е за финала, ако са домакини и се класират. Ние също имаме условно наказание за мач без публика и както се очертава да играем полуфинален бараж с Израел, шансът условното наказание да ни стане фактическо е над 95%. И ако вземем, че бием, се очертвата велика балканска, мартенска вечер, в която и двата финалиста са наказани да играят без публика. Абсолютна брошка и украшение на Евро 2020 ще е такъв завършек на тоя велико-замислен процес по класиране. А и сме единствените две държави в баражите, които са напълно способни дори в мач без публика пак да го прекратят и да не завърши, и ей тогава да ги видим от УЕФА дали ше им се верва кво ще правят? Стотинка трябва да хвърлят да определят последния финалист или направо да класират Андора, щото май единствени нямат конфликт с никого и могат да играят във всяка група.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още