Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков сподели, че клубът все още не се е спасил от фалит. Той призна, че "сините" продължават да се борят за оцеляването си, като допълни, че столичани стартират всеки месец със задължения от 280 хиляди лева към Националната агенция по приходите.

Пред Валентин Грънчаров в предаването "Игра в центъра" на Palms Bet, което се излъчва във Феййсбук, Сираков коментира финансовата ситуация в клуба, подготовката на тима, както и трансферната политика. Той също така разкри, че Левски е изпратил писмо до министър-председателя Бойко Борисов с молба държавата да подкрепи клуба в изграждането на козирка и сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

"Истината е, че Левски продължава да боледува, най-вече финансово. Стараем се, стискаме зъби и продължаваме. Днес посрещнахме отбора, мисля, че направиха добра подготовка. Треньорът е доволен. На първо място е Левски да оцелее. По никакъв начин не можем да кажем, че сме се спасили и ни предстоят много щастливи мигове. Всеки Божи ден продължаваме да се борим, за да оцелеем. Левски ще преболедува този период. Това е натрупвано през годините, но се надяваме да дочакаме по-добри времена. Най-вече благодарение на привържениците Левски успя да оцелее. Това бе сламката, за която клубът се хвана, за да оцелее. Водата бе започнала да влиза в устата на клуба". 

"Ако си мислим, че благодарение на няколко договора Левски се е спасил - не е така. Левски започва всеки месец с 280 хиляди лева задължения към НАП. Отделно е натрупаното през годините. Миналият месец платихме 158 хиляди евро на Рен неустойка за техен играч, тъй като ни бяха спрели картотекирането на нови играчи. Левски трябва да изчисти тинята натрупана през годините. Трябва малко-помалко да погасим задълженията. Левски се превърна в синоним за некоректност през годините. Продължаваме да страдаме от това нещо. Хората не вярват, че като правят бизнес с Левски ще си получат парите. Трябва това да оправим".

"Всеки един собственик на Левски, който е бил през годините, е правил всичко в името на успеха. Доколко това е било правилно и са успявали, е друг върпрос. Никой не трябва да мисли, че който е управлявал клуба, го е правил просто, за да мине времето". 

"Бяхме стигнали до там да дължим на треньорите от ДЮШ, администрацията и фгутболисти между четири и шест заплати. Успяхме да ограничим това нещо. В Левски няма финансови тайни. От 2 юни до септември в клуба бяха влезли 240 хиляди лева от спонсори. Това е смъртоносно за клуб, като Левски. Новите спонсорски договори ни дадоха възможност да дишаме спокойно за няколко месеца. Не сме спирали да работим за намирането на нови спонсори". 

"Доволен съм от свършеното в подготовката. Работим по намирането на нов изпълнителен директор. Мисля, че той и треньорът са най-важните фигури в един клуб. Засега не е възможно Константин Баждеков да се завърне на поста изпълнителен директор. Работата е изключително трудна и тежка. Павел Колев още преди няколко месеца искаше да напуска. Убедихме го да остане до Нова година и той се съгласи, за което му благодаря".

"Проблемът с Петър Хубчев и щаба му стои, скоро ще го решим. Проблемът е свързан с около 1 милиона лева. Левски ще получи лиценз за новот първенство. Финансовите затруднения на няма да приключат за няколко месеца. На този етап така стоят нещата". 

"Г-н Спас Русев съдейства на клуба да решим проблема с Виваком. Дължим на Божков повече от шест милиона лева - надявам се да не ги поиска. Имаме разсрочени задължения за 5 години към Главболгарстрой, имаме задължения и към Националната лотария". 

"Работим по продажбата на други играчи. Заплатите на Паулиньо, Робърта и Насиру формираха 30% от фонд работна заплата в клуба. За мен най-важното е оцеляването на Левски. Славиша Стоянович се отзова в много труден момент, опитаваме да изпълним неговите желания, но най-важното е оцеляването на клуба. Такъв е моментът за Левски - всеки трябва да прави жертви". 

"Ще има нов футболист, със сигурност. Няма играч, който да е бил спуснат с парашут. Няма как да бъде взет футболист без решението на треньора. Всеки един дошъл играч е с изричното искане на Стоянович. Ще говорим с треньора и ще решим има ли играчи за продажба, такива за привличане". 

"Клубът продължава да страда и да сключва споразумения с бившите футболисти с дълги договори. Докато Левски не си стъпи на краката ще се подписват краткосрочни договори. Това се обяснява на всички, които идват. Братя Цоневи все едно са подписали нов договор. Те са фантастични деца, които искам да останат в клуба".

"До юни месец натрупаните задължения са над 5,5 милиона лева. Оттогава досега са влезли 4 млн. Математиката е проста наука. Далеч сме от спасението. Представянето ни през пролетта ще е значително по-добро от есента. Кризата се отрази много тежко на Левски. Тя дойде в най-лощия момент за клуба. Ние сме най-засегнати, че мачовете се играят пред празни трибуни. Публиката на Левски е печелила много мачове". 

"Който иска да си тръгне от Левски - прав му път. Всеки си е избрал своя път. Школата функционира много добре, това е единственото място, на което не съм си позволил да намаля бюджета. Това е мястото, което ще ни се отплати за грижите и търпението. Школата на Левски се възражда. Всички тимове са на първо място в класирането и са в елиминациите за Купата. Има деца, които тепърва ще влизат в първия отбор. Това е целта на школата. През пролетния полусезон ще покажем тези деца в някои мачове. Това е пътят на клуб като Левски - да създава собствени кадри". 

"През лятото говорих с министър-председателя за завършването на стадиона. Пуснахме молба държавата да помогне. "А" сектор не е завършен и има течове при всеки дъжд. Не смятам, че Левски заслужава по-малко от Ботев Пд или Локо Пд. Не мога да се примиря, че в Левски има нещо недовършено. Моля министър-председателя да загаси и този пожар - сумата не е толквоа голяма, за да не можем да си завършим козирката и сектора". 

"Очаквам в следващите месец-два да имаме изключително богат набор от продукти, които да пуснем във фен магазина. Тази година ще надхвърлим 1 милион приходи от магазина. Мобилното приложение е бъдещето. Има огромен потенциал. Идеята за членските карти бе моя идея - повдигнах въпроса още в първия си ден начело на Левски. Павел Колев и екипът свършиха страхотна работа за няколко месеца. Кампанията можеше да е много по-добра, но пандемията изигра лоша роля. Когато свърши пандемията ще мина през всички населени места".
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS