Наско Сираков: Моите планове и мечти са свързани с нов стадион за Левски (ВИДЕО)

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Собстветикът на Левски Наско Сираков коментира темата със стадион "Георги Аспарухов". Той говори след като постави цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на София.

"Това е ден, в който трябва да се поклоним пред делото на един от най-великите българи. Много е казано за Васил Левски. Трябва да си спомняме с почит и уважение към това, което е направил този велик българин", започна Сираков.

Той бе запитан и за ст. "Георги Аспарухов". "Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това беше първата стъпка. Павел Колев го обясни подробно вчера. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи е невъзможното в най-кратки срокове, за да се направи тази стъпка. Той показа, че е съпричастен към българския спорт. Призовавам институциите, които са под него, като министерството на спорта и на икономиката да бъдат също толкова експедитивни. И да доведем тази първа стъпка до финализиране в най-близко бъдеще", добави той.

"И в мечтите, и в плановете ми от преди 9 месеца е Левски да има нов стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Борбата ни за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото нещо е да успеем да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме европейски стадион. Без това нещо, няма как да се получи", добави той.

"Разбира се че няма да има, ние сме частно дружество – самият сектор А, който е недостроен, е собственост на акционерното дружество. Държавата прави това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас. Много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион", завърши Сираков.

Павел Колев: Концесията на ''Герена'' няма да е безплатна, отваря се нов хоризонт за Левски

Държавата дава Герена на Левски срещу строеж на нов стадион

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още