Етър Велико Търново обяви, че Наско Сираков ще бъде част от отбора на България, съставен от легенди от САЩ '94, по време на юбилея на "болярите". Той се присъединява към Христо Стоичков, Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Емил Кременлиев и Златко Янков. В отбора на Етър засега са обявени Красимир Балъков, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Бончо Генчев, Георги Георгиев и Валери Божинов.

Ето какво написаха от Етър: 

"НАСКО СИРАКОВ – следващото „звездно“ име, което потвърди присъствието си на стотния юбилей на „Етър“!

Легенда на „Левски“, играчът с най-много голове в историята на клуба – 165. Куп успехи и отличия по време на богатата си състезателна кариера.

С националния отбор на България е участник на две Световни първенства, като бележи голове и на двете! Участник и на Евро-1996, общо с герба на България има 82 мача с 23 гола. Бронзов медалист от САЩ-94. В момента Сираков е мажоритарен собственик на родния си клуб „Левски“.

Добре дошъл на „Ивайло“!"

От Етър съобщиха още, че бившият нападател на отбора Игор Кислов е възпрепятстван да присъства заради войната в Украйна.

"ИГОР КИСЛОВ - бившият нападател на “Етър” от „златната“ 1991 г., получи, както и всички шампиони, покана за участие в празненствата и юбилейния мач на 25 април. За съжаление, въпреки огромното му желание, Кислов, който в момента е шеф на спорта в община Полтава, няма да може да пристигне в България.

Игор Кислов изпрати специално видео обръщение, в което обяснява причините и изпраща сърдечни поздрави на всички великотърновци за стотния юбилей:

„Скъпи мои български приятели! Искам да ви поздравя с юбилейната дата – столетието на ФК „Етър“! Искам да ви пожелая още дълго и дълго да идвате и поддържате „Етър“! За съжаление, при нас в Украйна сега е война и затова не мога да дойда и да бъда участник в този прекрасен футболен мач.

На стадиона вие ще видите много легенди, които носиха слава по световните футболни терени. Искам и мечтая когато свърши войната в Украйна, да направим футболен мач между ветераните на „Ворскла“ (Полтава) и „Етър“.

На „Етър“ искам да пожелая само победи и да ви кажа (на български език): „Всичко най-хубаво на вас, болярите! Само „Етър“!", написаха от клуба.

Божинов и Боримиров ще участват в юбилея на Етър

Рекордьорът по мачове за Етър ще бъде на юбилея на клуба

Емил Костадинов също ще участва в юбилея на Етър

Бончо Генчев също ще се включи в юбилейния мач на Етър

Цанко Цветанов е звезда №3 за юбилея на Етър

Стоичков се обърна към феновете във Велико Търново: 100 години Етър, 100 години слава (ВИДЕО)

Красимир Балъков с обръщение към феновете на Етър (ВИДЕО)

Стоичков потвърди - ще изведе Пеневата чета в юбилея на Етър

Очаквано - Красимир Балъков е първата звезда за 100-годишнината на Етър

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS