Наставник във ВЛ: Играчите ще падат като тесте карти

| Англия

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус се изказа негативно спрямо предвиденият план за подновяването на Висшата лига. Според опитния специалист, 4 седмици подготовка е крайно недостатъчно, за да се възобновят мачовете. Играчите не са имали стандартно занимание от близо 8 седмици. Актуалният план в Англия е Висшата лига да се поднови на 12 юни. Той е обезпокоен, че няма да успее да подготви възпитаниците си за пълни 90 минути и могат да „падат като тесте карти“.

„Първата част от подготовката ще бъде предимно беговата част. Ще наблегнем на нея, след като са по четирима или петима на терена. Нека видим как ще се получи. На нас ни е необходим период от 6 седмици поне. Играчите бяха в почива 8 седмици, може би най-дългата пауза без тренировки за повечето от тях през цялата им кариера.“

„Ако правим типична подготовка преди сезон, на нас ще ни трябват поне 6 седмици и може би 6 приятелски срещи, за да бъдем готови за първия ни мач от лигата. Затова ни е небходимо време, за да ги подготвим за втория етап, което от същинска важност. Имаме нужда от време, за да вкараме играчите в добро физическо състояние, иначе ще падат като тесте карти. Повечето от моите колеги имат същите притеснения. Не виждам как ще можем да играем до края на юни“ казва Брус.

„Ние се тестваме на всеки 3 дни. Ще имаме изследвания в неделя, всеки футболист и служител ще се подложи. Ако резултатите са негативни, във вторник започваме тренировки на групички“ завърши специалистът, начело на Нюкасъл.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още