НБА пенсионира номер 6 в памет на Бил Ръсел

dsport.bg

Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада ще изкаже признателността си към една от своите легенди – Бил Ръсел, който почина на 31 юли на 88-годишна възраст.

В НБА са решили от новия сезон да „пенсионират“ емблематичния екип с №6, с който игра Ръсел, който в кариерата си е ставал шампион цели 11 пъти, като 5 пъти е печелил наградата MVP.

Така вече никой в НБА няма да може да носи потник с №6, като Ръсел ще стане първия играч, чийто номер е пенсиониран от шампионата.  

В допълнение към това, НБА ще отдаде почит на легендата на Бостън Селтикс през сезон 2022/2023, като всички  играчи ще носят възпоменателна лепенка на дясното рамо на екипите си и във всяка зала ще се показва лого във формата на детелина с номер 6 близо до масата на съдийте.

Почина една от най-големите легенди на НБА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още