НБА се завръща в края на юли във формат с 22 отбора

| Баскетбол

Бордът на директорите на НБА е дал зелена светлина сезонът в Лигата да се поднови на 31 юли във формат с участващи 22 отбора. Мачовете ще се играят в увеселителния комплекс на Дисни в Орландо. Първи информацията съобщиха авторитетните журналисти на ESPN Шамс Чарания и Ейдриън Войнаровски, позовавайки се на свои източници. 

Според Войноравски от НБА са взели решение лотарията за разпределение на отборите в Драфта да се състои на 25 август. Самият Драфт пък е планиран за 15 октомври. Решението е взето след среща между комисаря Адам Силвър и Бордът на директорите на НБА.

Отборите започват тренировъчни лагери на 30 юни. На 7 юли ще пътуват към Орландо. Стартът на сезон 2020/2021 в НБА е насрочен за 1 декември.

Предстои да се водят още разговори, за да се уточнят детайли около формата.  

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още