НБА спира да тества играчите за забранени субстанции, докато мачовете се спрени

| Баскетбол

Националната баскетболна асоциация (НБА) спира да тества играчите за забранени субстанции по време на периода, в който няма да се играят мачове заради коронавируса, съобщиха американските медии. Решението е било взето по искане на Асоциацията на играчите в лигата. Според колективния трудов договор всеки баскетболист може да бъде подложен на до шест теста по всяко време на сезона или предсезонната подготовка.

Марихуаната, стероидите и някои лекарства попадат в списъка на забранените за използване вещества от Националната баскетболна асоциация, ако и в някои щати употребата на трева да е разрешена от закона.

НБА наказва използването на допинг със спиране на правата за две години, а такова е наказанието и при злоупотреба с кокаин или хероин. Неправомерна употреба на лекарства или пушене на марихуана може да доведе до спиране на състезателните права за 25 мача при първо нарушение и до 55 мача при второ.

Преди дни комисарят на Националната баскетболна асоциация Адам Силвър обяви, че първенството е спряно за 30 дни, но по всяка вероятност този период ще бъде по-дълъг.

Прочетете още