Сръбските футболисти останаха шокирани, когато разбраха състава, който селекционерът Драган Стойкович избра за началото на снощния мач с Дания, още повече, че Пикси нямаше смелостта да го съобщи сам на футболистите.

Последната информация от сръбския лагер гласи, че Пикси не е пожелал да обяви избрания отбор до час преди мача. Проблемът възникна, че докато футболистите се разхождаха по терена, което е обичайна практика повече от час преди началото на мача, официалният сайт на УЕФА обяви стартовия състав, който шокира всички. В социалните мрежи се разпространява видео от момента, в който Душан Влахович и останалите сръбски асове разбират по телефона с кои единадесет Сърбия ще излезе на терена срещу Дания в най-важния мач за квалификациите за Евро 2024.

Сърбите се изпокараха

Припомняме, че сръбският треньор реши да започне решаващия мач без Душан Тадич и Душан Влахович в титулярния състав, а Александър Митрович бе сам в атаката. Той обяви състава на футболистите при връщането им в съблекалнята, въпреки че всички вече знаеха кой ще е титуляр и кой резерва, като имаше сериозни съмнения относно избора на футболисти за решаващия мач.

Неговата роля като треньор е да направи избор и след това да носи отговорност за него, но освен всичко друго - и да има смелостта да комуникира и обясни този избор на футболистите. Нещо, което Пикси явно не притежава като човешко качество...

Бунт в сръбския национален отбор: Митрович, СМС, Райкович и Тадич обявиха, че няма да играят, докато Пикси е треньор

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS