Нефтохимик започва на чисто от Б областна група

dsport.bg

Новата управа на бургаския Нефтохимик ще се опита да върне клуба по-нагоре от актуалното му положение, а съставена само от привърженици, структурата излезе с отворено писмо до феновете, обществеността в града и в страната. Ясно е, че Нефтохимик в новата си версия ще бъде изграден върху основите на Сдружението с нестопанска цел, което управлява школата. Също така се знае, че отборът ще бъде млад и ще се състезава в една от петите дивизии на Бургаска област, след като АД-о с професионалния отбор започна Втора лига, но не завърши. Момчетата на треньора Станислав Жеков вече започнаха с контролните срещи, а първенството трябва да започне през септември

Друг важен акцент от отвореното писмо е, че занапред всяко следващо ръководство на Нефтохимик Бургас ще се отчита пред привържениците. И целта е да бъде върнат на хората "футболът такъв, какъвто го харесват".

Ето какво гласи писмото на ръководството:

"Уважаеми привърженици на футболен клуб Нефтохимик, любители на футболната игра, бургазлии,

Знаете, че през изминалия сезон, след множество проблеми, отборът прекрати предсрочно участието си във Втора професионална лига. Но ние, привържениците на отбора, няма да допуснем любимият ни клуб да изчезне от футболната карта на България. СНЦ Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962, правоприемникът на автентичния Нефтохимик и притежател на марката, успя да сформира представителен отбор, който през новия сезон ще започне участие от най-ниското ниво на футбола в България - Б областна група. По този начин ще спечелим време, в което да се извърши цялостна реорганизация, която да постави стабилни основи за бъдещите ни успехи. Паралелно с това стартира нов състезателен сезон и за школата на клуба, като младите футболисти на Нефтохимик вече се подготвят за участие в турнирите на БФС.

СНЦ Футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962 не е ново сдружение. Това е сдружението, което ние феновете основахме през 2014 година, за да го бъде Нефтохимик. Членският му състав и днес се състои от нас - привържениците на отбора. След проведено общо събрание на 26 юни сдружението има избрано ново ръководство, чиято роля е да запази нашата футболна идентичност и да гарантира прозрачност при ръководенето на клуба, с която да се спечели доверието на феновете, на бизнеса и на обществеността.

Обръщаме се към Вас с уверението, че нашата единствена цел е Нефтохимик да възвърне социалното си, обединяващо значение за жителите на град Бургас, да играе вълнуващ футбол, да радва хората. Задачата пред спортно-техническия щаб е чрез резултатите на терена отборът максимално бързо да заслужи класиране в по-горните дивизии. Постигането на това е възможно само с Вашата подкрепа. Един клуб е толкова голям, колкото силни и сплотени са неговите поддръжници. Основните принципи, които ще залегнат в нашата работа са:

1. Правене на футбол заради самия футбол и хората, които го обичат. Клубната политика в Нефтохимик ще бъде мотивирана преди всичко от желанието да се прави по-качествен футбол на всяко едно ниво и това да обединява и радва хората.

2. Дългосрочно планиране, устойчиво развитие и създаване на собствена база. Основна задача ще бъде да се положат здрави основи за развитието на клуба. Дългите периоди в търсене на краткосрочни решения са донесли немалко вреди.

3. Контролиран от своите привърженици клуб. Основата на всеки клуб са неговите членове. След дълги години на смяна на различни собственици, включително и собственост на Община Бургас, сега Нефтохимик е на своите привърженици. Всяко ръководство ще трябва да се отчита пред тях, включително всяко ръководство може да бъде сменено, ако членовете на клуба решат така.

4. Устойчивост. Всяко ново начало е трудно, но е и възможност за изграждане на здрави основи за растеж. Занапред Нефтохимик ще работи за създаване на устойчив бизнес модел, който е базиран на анализи, планиране и предприемчивост. За целта ще се търсят и развиват различни канали за финансиране, с което да направим клуба привлекателен за дългосрочни инвестиции.

5. Прозрачност, коректност, сигурност. Ние сме наясно, че в бургаската футболна реалност думите нямат много стойност. Затова една от задачите ни е доверието на привържениците да бъде заслужено чрез прозрачност относно работата в клуба.

Нашето желание е в Нефтохимик да се работи професионално и модерно, да достигаме до повече хора, да сме отворени и иновативни. Някои от новите въведения в клуба, които вече функционират, са:

- система за подготовка и визуализация на тренировки, която ще помогне на треньорите в клуба да се подготвят по-добре за тренировъчните сесии;

- електронна база данни на футболистите в клуба, която да улесни работата на треньорите, да проследява прогреса, както на мъжкия отбор, така и на младите футболисти от ДЮШ, като също така дава възможност на родителите да се информират.

Клубът ще е ангажиран и към личностното развитие на децата в школата, като първите стъпки в тази посока са с въвеждането на лятна футболна занималня със засилено изучаване на английски език, първото издание на която предизвика огромен интерес сред децата и техните родители.

Тази година Нефтохимик Бургас, един от най-разпознаваемите футболни клубове в България, постигнал редица успехи в близкото минало, спечелил сърцата на хиляди бургазлии и привърженици на футбола в страната, празнува 60 години от създаването си. Приоритет пред нас е организацията на подобаващо честване на 60 годишния юбилей на клуба, което ще се случи на 10.09.22 г. от 17:00 ч. в Спортен център Изгрев. Най-официално каним всички бургазлии да станат част от събитието и да извървят с нас дългия път, който предстои да изминем, преди да видим Нефтохимик отново там, където всички искаме да бъде!", се казва в писмото, което е подписано от всички в Управителния съвет, начело с неговия председател Пламен Николов.

СНЦ ФК Нефтохимик Бургас потвърди участието на отбор в регионалните групи, фен оглави УС

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още