Неизвестният собственик на Тотнъм, който живее на яхта

dsport.bg

През последните години Тотнъм се превърна в един от най-важните клубове в Англия. Под вещото ръководство на Даниел Леви отборът стигна до значителен прогрес и дори успя да достигне до финала на Шампионската лига през 2019. Много хора смятат, че именно Леви е собственикът на „шпорите“ заради участието му в редица важни процедури, включително и трансферите. Истината е, че собственикът на клуба е друг. Малцина знаят неговата самоличност. Той живее далеч от „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ и не обича да гледа мачовете на тима.

Тотнъм замества Кейн със сръбска голова машина

Името му е Джо Люис. Макар да има някои, които знаят кой е той, мнозинството от привърженици на Тотнъм не е наясно, че именно той е единственият истински собственик на клуба. Неговата история е много интересна, в ранните си години той започва като сервитьор в бара, който семейството му е притежава в източен Лондон, а в момента най-добрият му приятел е Тайгър Ууудс, най-великият голфър и един от най-успешните спортисти в света.

Люис е успял да се затвърди в списъка на „Forbes“ като един от най-богатите хора в света, със състояние, възлизащо на 5 милиарда евро.

През 90-те години той се обзалага, че паундът ще напусне европейския паричен механизъм, което го прави милионер само за една нощ. Той повтаря майсторския си ход и с мексиканското песо, с което увеличава и без това невероятното си състояние.

Преди години той решава да се премести на Бахамите, където живее в луксозна яхта, оценена на 130 милиона евро. Яхтата е дълга 70 метра, като побира 16 души и е оборудвана с всички най-нови и луксозни технологии. Тя е проектирана от Реймонд Лангтън и е произведена от „Abeking y Rasmussen“. През 2013 той кани целия отбор на Тотнъм на яхтата.

Благодарение на приятелството си с Люис, Тайгър Уудс е един от най-успешните бизнесмени сред спортистите и печели много пари от реклами. Голфърът споделя, че Джо Люис е неговият „бизнес ментор“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още