Немски фенове призоваха Германия да бойкотира Световното в Катар

dsport.bg

Германската асоциация на феновете призова Германският футболен съюз да бойкотира Световното първенство през 2022 година в Катар.

Официално: Льов напуска Бундестима след края на Европейското

В съобщението се отбелязва като причина тежките условия, при които хората работят по време на изграждането на спортните съоръжения за турнира. Феновете подчертават, че мигрантите са били лишени от всички човешки права и много просто са загубили животите си.

„Научихме за нечовешките условия на труд при изграждането на съоръжения за Световното първенство през 2022 г. в Катар. Преди шест години се говореше за изключително дискриминационни и опасни условия за мигрантите. Те не само получават стотинки в условия на пълна експлоатация и липса на сигурност, не само живеят в ужасни условия, но и им отнемат всички права“, се казва в съобщението.

Съобщава се, че те дори не могат да се върнат в родината си без разрешението на работодателя. Медиите съобщават, че близо 6700 работници мигранти са загинали в Катар до средата на месец февруари. На всеки седем часа там един работник от Пакистан, Индия или Бангладеш губи живота си.

„Не можеш да се преструваш, че нищо не се е случило. Спортът обединява хора от различни страни, независимо от политиката, мирогледа и религията. Необходимо е да се запази тази връзка и да продължи да се развива. Но сега дори не говорим за политика или култура, а за човечност и право на живот. Много добре знаем, че много фенове очакват с нетърпение мачовете на германския национален отбор. Също така знаем, че това е голямо събитие в кариерата за футболистите. Ние сме футболни фенове и обичаме този спорт. Но нищо не може да оправдае приемането на нарушения на правата на човека в Катар. Дори елементарно участие в турнира е подкрепа за тях“, се казва още в съобщението.

„Този въпрос излиза на преден план и ние подкрепяме онези, които считат бойкота на Мондиал 2022 за необходимост. Призоваваме DFB да се оттегли от турнира. Това ще бъде луксозен футболен фестивал на гробовете на хиляди мигранти. Следователно участието в това ще сложи край на такива понятия като морал и достойнство", пишат немските фенове.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още