Съдията Майк Дийн предизвика нереален хаос с ВАР по време на мача между Фулъм и Уест Хем от 23-ия кръг на Висшата лига.

Футболистът на „чуковете“ Томаш Сучек неволно удари Александър Митрович по лицето, но Майк Дийн реши да се консултира с ВАР и след преглед на ситуацията изгони с директен червен картон чешкия футболист.

Не помогна и фактът, че Митрович каза на съдията, че не се е случило нищо особено.

Дийн остана на решението си да изгони футболиста на Уест Хем с директен червен картон и отново предизвика истински хаос.

Сучек не можеше да повярва какво се случва.

„Говорих с Митрович по време и след мача и той ми каза, че сблъсъкът ни е бил абсолютно честен и му благодаря за това. За съжаление съдията беше на друго мнение. Всеки, който ме познава знае, че никога не бих навредил на съперник“, коментира Сучек.

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс изтъкна, че на всички е ясно, че ударът е бил случаен. На всички, освен на съдиите.

„Срамувам се от това, не знам кой е в стаята на ВАР. Ясно е, че не е имало никакъв умисъл от страна на Сучек. Всички искаме да се вземат правилните решения и съм убеден, че след това те ще намерят нови оправдания, за да оправдаят и това изгонване“, коментира Мойс.

Интересно е, че Майк Дийн често създава хаос в мачовете от Висшата лига при употребата на ВАР. Освен това този съдия е показал 7% от червените картони в историята на Висшата лига.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS