„Нестле за по-здрави деца“ отличава най-добрия училищен футболен отбор в Пловдив

dsport.bg

На 3 и 4 октомври в Пловдив ще се проведат първите за националната програма „Нестле за по-здрави деца“ междуучилищен футболен турнир и активности по зумба и спорт. В активностите ще се включат над 450 деца на възраст от 7 до 12 години от почти всички учебни заведения в града. Инициативата цели да мотивира децата към повече спорт и по-активен начин на живот в ежедневието, както и да възпита култура на балансирано хранене у малчуганите.

Междуучилищният турнир ще се проведе на територията на Атрим Арена и освен най-добрият междуучилище футболен отбор, ще бъдат отличени и най-добър нападател, вратар и защитник сред малчуганите в Пловдив. Паралелно с футболния турнир всяко желаещо дете ще може да се включи и в заниманията по зумба и спортни активности с професионални инструктори, които ще се проведат на територията на СУ „Христо Г. Данов“ и СОУ „Св.Седмочисленици“.

„Програмата „Нестле за по-здрави деца“ е естественото отражение на мисията ни да допринесем за изграждането на едно по-добро бъдеще за нашите деца. Вярваме, че възпитаването на култура за балансирано хранене върви ръка за ръка с мотивирането на децата към по-висока физическа активност и точно заради това, дори и в период на криза, стартирахме тази нова инициатива в рамките на програмата с идеята да насърчим активния начин на живот от ранна детска възраст. Пловдив е един от градовете в страната, в който тази наша мисия винаги намирала най-много съмишленици.“, сподели г-жа Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Междуучилищният футболен турнир и активностите по зумба и спорт са подкрепени и от редица именити спортисти от Пловдив, сред които и футболистите на професионалните клубове „Локомотив“ Пловдив и „Ботев“ Пловдив, както и волейболистките на ВК „Марица“. Община Пловдив и Регионално управление на образованието – Пловдив са официални партньори на инициативата.

„Спортът и създаването на възможности за активно ежедневие на подрастващите са сред водещите приоритети на Община Пловдив, а в тези трудни времена програмата „Нестле за по-здрави деца“ демонстрира ефективното партньорство между местната управа и бизнеса в тази посока“, коментира г-н Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив.

При провеждането на междуучилищния футболен турнир и съпътстващите дейности ще бъдат спазени всички препоръки за безопасност в контекста на кризата с COVID-19. Ще бъде позволено присъствието само на един родител, а маските в публиката ще бъдат задължителни. Необходимото безопасно разстояние ще бъде обозначено за провеждането на спортните активности и тези по зумба.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук