Нестле за Живей Активно с дигитална карта като на Бостънския маратон

dsport.bg

Най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене Нестле за Живей Активно! и ЕСРИ България, лидер в областта на географските информационни системи (ГИС) у нас, представят специално изработени дигитализирани маршрути за целите на провеждането на кампанията. Комплексът от специализирани ГИС решения ще направят преживяването на участниците в инициативата по-интерактивно и безопасно. Технологията е същата, която компанията ЕСРИ ползва и в изготвянето на маршрута на Бостънския маратон, както и други популярни състезания. 

Линк към картата

Нестле за Живей Активно! ще се проведе в рамките на Световната седмица на мобилността в Европейския ден без автомобили – 22 септември, когато Нестле България призовава всички да бъдат „добрият пример“, избирайки един от четирите маршрута в столицата и изминавайки разстоянието пеш, заедно да достигнем 15 000 000 крачки. 

Всеки ще може в реално време да проследява достигането на поставената цел с помощта на аналитичен уеб дашборд. ГИС приложенията ще предоставят на хората и възможност за избор на един или повече маршрути, които са визуализирани за лесен ориентир. Всеки ще може да зададе старт на своята пешеходна разходка и да отбележи броя на участниците, с които се е включил, а на секция „ФИНАЛ“ ръчно или автоматично да въведе броя изминати крачки спрямо съответния маршрут. На края на интерактивната част на активния ден ще бъдат засечени колко души са се включили за изминаването на 15 000 000 крачки.
„Благодарим на ЕСРИ България, че застанаха зад нашата мисия да мотивираме хората да бъдат причината за своето по-добро здравословно и психическо състояние. Заедно успяхме да осъществим идеята ни да предоставим на хората възможността да извървим 15 000 000, всички, в един ден, без това да нарушава препоръките за безопасност. Така в реално време всички ще следим колко ни остава до достигането на тази цел.“, коментира Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Повече информация за инициативата и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук