Невяна Владинова подари свое трико на гимнастичка от Стара Загора

dsport.bg

Националката Невяна Владинова подари свое трико на Деница Стефанова от КХГ Импала (Стара Загора), съобщиха от федерацията. Стефанова е единствената състезателка покрила ниво 9 от програма на БФХГ за покриване на спортно-техническите нива в този спорт. Тя получи като подарък пълен комплект уреди "Сасаки" и специална награда - триото на Владинова, с което тя игра съчетанието си с бухалки на олимпийските игри в Рио 2016. Още две са гимнастичките покрили ниво 8 - Илияна Вълкова (Нюанс-НСА) и Анастасия Стефанова (Чар ДКС).

Владинова разказа своя емоционална история. "През 2007 година с Ромина Божилова тренирахме и живеехме заедно. През същата година тя стана европейска вицешампионка с ансамбъл девойки. Тогава за мен беше доста смела мечта да участвам на такъв голям форум, но когато Ромина ми подари потника си от това Европейско първенство с думите "Сега ти подарявам този потник, а ти ще ми донесеш един от Олимпиадата!", вече бях с няколко крачки по-близо до тази мечта. Днес подарих на нейната състезателка едно от триката, с които играх на Олимпиадата в Рио. Това, което видях в очите на Деница Стефанова е това, което беше и в моите очи преди 13 години - благодарност, радост и вдъхновение! Съдба… може би", разказа Владинова.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още