Невяна Владинова: За мен е кауза да бъда добър пример

dsport.bg

Вторият вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова даде специално интервю пред страницата на федерацията в социалните мрежи навръх 30-годишния си юбилей. 

Владинова е сред имената, с които българската художествена гимнастика ще се гордее винаги. 

- Ти си човек не на равносметките, а на анализите, та за какво не стигнаха тези 30 години..?

 -  Мисля че и колкото и време да имаме, никога не би ни стигнало. Винаги искаме още и не е достатъчно. Мога да се фокусирам върху това, за което ми стигнаха, а това е да бъда там, където се целях, обградена от хората, които исках, което ми дава сили и вдъхновение, за да си поставя още по-висока цел и за следващите 30 години.

- С какво се гордееш най-много?

-  Може би най-много се гордея с това, че каквото и да ми се случи през живота - хубаво, или лошо, винаги успявам да запазя себе си и да не се променям генерално като човек!

- Коя е най-голямата ти сила?

 - Най-голямата ми сила са спокойствието и хладнокръвието ми. 

- Каква е формулата за успеха?

- Моите наблюдения са, че конкретна форума за успеха няма. Това, което правя аз, когато се захвана с нещо, е да се влагам на 100% и да намирам нещо мъничко, което да ме вдъхновява, за да го правя.

- Кой е най-голямият урок, който научи?

-  Най-големият ми урок, който все още продължавам да уча, е да бъда търпелива и постоянна, ако е имало предни животи, явно съм била изключително сприхава и нетърпелива. 

- Коя кауза е важна за теб?

- Много важна за мен кауза, е да бъда добър пример, най-вече за малките момиченца, които предимно са мои почитатели. Искам да им бъда пример не само в спорта, но и в живота, да мога да им вдъхвам сили и кураж, за да бъдат смели.

- Кое е най-приключенското нещо, което си направила в живота си?

-  Аз мисля, че целия ми живот е едно приключение, едно предизвикателство. Щастлива съм, че от малка поемам рискове и не "играя" на сигурно. Радвам се, че имам възможността да живея не съвсем стандартен живот, да бъде различен, цветен и да приключенствам в това, което обичам.

Вдъхновението да вдъхновяваш! Кое е най-голямото ти вдъхновение и какво вдъхновение искаш да бъдеш ти самата?

- За мен най-голямото вдъхновение е любовта. Любовта към всичко - всичко, което ме обгражда, всичко, което е около мен, всичко, което правя, всичко, което давам. Винаги тя ме е водила и винаги, когато тя присъства, всичко се получа с лекота.

- Кое е най-хубавото нещо, което ти се случи тази година?

- Най-хубавото нещо, което ми се случи тази година, е че всичко, което си пожелах миналата, го получих. И сега съм готова и спокойна, да желая отново.

- Навръх рождения си ден, след много осъществени цели и "златни" години, коя е следващата мечта, към която си се устремила? Какво си пожелаваш?

- Генерално си пожелавам един по-сплотен и смирен свят с много любов, а на себе си пожелавам да намирам вдъхновение във всичко, което ме обгражда!

БФХГ пусна билетите за Световната купа в София

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ