Едно от новите попълнения в Спартак Варна Николай Иванов заяви в интервю за Дарик радио и  dsport, че отборът на "соколите" е точното място за промяната, от която се е нуждаел. Той бе категоричен, че в Спартак се работи на ниво професионален футбол. 
Ето какво сподели дефанзивният полузащитник на "соколите":

Ники, как се стигна до твоето преминаване в тима на Спартак Вн?
-Преди няколко седмици получих обаждане от представител на Спартак, в което ми се каза, че се интересуват от мен. Реших да приема и да сменя обстановката. Отборът вече беше започнал подготовка и аз се присъединих малко след това. Дадох каквото мога на Балчик в последните години и прецених, че Спартак Вн е точното място за промяна.

Разкажи повече за това откъде тръгна във футбола...
-Роден съм във Варна. Започнах в школата на Черно море. Започнах от доста малък от 3-и, 4-и клас. Изкарах докрай в школата. След това преминах в новосформирания Черноморец Бч, където останах до този момент. 

Играеш като вътрешен халф, с по-дефанзивни, или офанзивни функции ще бъдеш натоварен в Спартак Вн?
В юношеските години играех в по-предни позиции в средата на терена, но с течение на времето и в последните 4-5 години в Балчик ме използват предимно като дефанзивен халф. Смея да кажа, че на тази позиция се чувствам добре. Къде ще ме използва точно старши треньора Васил Петров си е изцяло негово решение. За мен е без значение позицията. Конкуренцията в Спартак е сериозна. На всяка една позиция има по двама равностойни футболисти поне. Да, това е странно за отбор от третото ниво, но показва само амбициите и желанието да се изгради отбор, готов за професионалния футбол.

Какви са впечатленията ти дотук от атмосферата в Спартак Вн?
-Бях приет страхотно. Познавам се с повечето момчета. Някои от тях са минали в различен етап през бившия ми отбор Черноморец Бч. Виждам, че условията тук и начинът, по който се работи са на ниво професионален футбол.

С кого си най-близък от настоящите играчи на „соколите”?
-Генади Луго,с когото заедно преминахме в Спартак, а преди това се подвизавахме в Балчик.

Как протичат тренировките при Васил Петров? Тежки ли са?
-Тренировките при него са доста интересни, динамични, със съвременна методика, което  доста добре за нас футболистите. Заниманията са по-тежки сега, но това е нормално за период на подготовка. Васил Петров е човек, от когото може да се научи много. 

Основните конкуренти на Спартак Вн в битката за първото място в Североизточна Трета Лига?
-Основният е Черноморец Бч. Това е също тим, в който се работи професионално. Разполагат с добър отбор и добър треньор. Тимовете на Светкавица и Устрем Дончево са с много опитни състезатели, които винаги могат да препънат някои от фаворитите. 

Кой ти е любимият отбор в чужбина?
-Ювентус. От малък го подкрепям.

Кой е футболистът на твоята позиция, на когото симпатизираш?
-Не мога да кажа, че имам любим футболист. През годините съм се възхищавал на Стилиян Петров.
Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS