Николай Киров: Щеше да е несправедливо, ако не се бяхме класирали за Европа

dsport.bg


Треньорът на Арда Николай Киров бе много щастлив от успеха на неговия тим над Черно море и класирането за Лигата на конференциите през следващия сезон. Той бе категоричен, че отборът му е хвърлил много усилия през тази кампания и е нямало да бъде справедливо, ако кърджалийци не бяха успели да се класират за Европа.

"Днес футболът не беше на преден план. Доста нервен двубой. Това е добър завършек на един добър сезон. Можеше да бъде и отличен, но съдбата не бе на наша страна преди десетина дни във финала за Купата. Хубавото е, че дойдоха толкова хора да ни подкрепят. Това е едно удовлетворение за работата, която вършим и ние, и играчите. Хубаво е, че хората ще гледат европейски футбол".

"Имахме по-голяма ефективност днес. Съумяхме да отбележим още при първата си ситуация. Искам да поздравя Черно море за представянето им днес. След почивката стояхме значително по-добре, в сравнение с първата. За жалост пропуснахме дузпа, но който не е изпълнил, не е изпуснал. Важно бе да се успокоим. Явно емоциите ни водеха и това ни коства многото картони".

"Беше задължително да спечелим този мач, тъй като хвърлихме много усилия през този сезон, както в първенството, така и за Купата. Щеше да е несправедливо, ако не бяхме успели да се класираме за Европа. През този сезон имаше много трудности, особено с карантините на футболистите. Беше трудно да преглътнем и загубата на финала за Купата. Ние изиграхме и най-много двубои през този сезон. Групата ни не е толкова голяма, имаше травми". 

"Който е участвал в мачове в Европа, вижда разликата във футбола. Виинаги съм мечтал да участвам за втори път в евротурнирите. Дано да продължим колкото се може по-напред и да могат и състезатели и публика да се насладят, тъй като разликата е огромна".

"Трябва да се подсилим на някои постове, да имаме дълбочина в състава. Ние работим по тази тема. Вече имаме два подписани договора. Сега е най-важният период от селективна гледна точка, за да можем и догодина да се представяме на ниво", каза Киров. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още