Николай Желязков не е болен от COVID-19, а има антитела

Инес Павлова Инес Павлова

Помощник треньорът на националния отбор по волейбол и наставник на Нефтохимик 2010 Николай Желязков разкри пред dsport, че не е болен от COVID-19, а има антитела. В момента той не води физическата подготовка на националния отбор.

„Направени бяха бързи тестове, на които се оказа, че имам антитела. Направен беше веднага втори PCR тест, който показа, че е отрицателен. Говорих с докторите, които ми казаха, че наличието на антитела означава, че съм го изкарал с времето. Дали без да разбера, дали, когато бях много болен през февруари. Аз лично смятам, че тогава го изкарах. Оттогава нямам никакви симптоми. Чувствам се напълно здрав. От съображения за сигурност решихме да си остана една седмица вкъщи. След това ще си направя още един PCR тест и ще започна да ходя на работа с отбора, за да бъдат ограничени абсолютно всички страхове, че нещо може да предам на някого“, сподели Желязков.

„Дефакто съм го изкарал. Всички говорят, че вирусът е много опасен и за това преценихме, че по-правилното да си остана вкъщи, въпреки че тестът ми е отрицателен и нямам вирус в мен“, добави той.

„По-правилното е да не излагам на риск хората около мен.“

„Около мен са семейството ми. Те са добре и мисля, че няма никаква причина за притеснения. Въпреки всичко, предпочитам да остана самоизолиран и през другата седмица.“

„Всички останали тестове са отрицателни, така че няма причини за притеснения.“

„За мое щастие много рядко боледувам. Тогава бях много болен. Месец със страхотна кашлица, задух, никаква сила. Имах всички симптоми за коронавирус. Тогава отсъствах три-четири поредни дни от тренировка. И останалите момчета от Нефтохимик го изкараха според мен. Няма как да бъдем сигурни. За мен целият отбор го изкара тогава. Моето семейство един по един се разболяха. Жена ми, дъщеря ми, синът ми. Аз и дъщеря ми го изкарахме много тежко, съпругата и синът ми го изкараха най-леко. Имаше момчета от отбора, които бяха зле доста време, други го изкараха по-леко. За мен този вирус беше коронавирус. Аз за себе си нямам друго доказателство, след като имам в момента антитела. След това не съм имал други симптоми за заболявания. На 5 юли ще започнем“, каза още Николай Желязков.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още