Треньорът на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Николай Желязков заяви, че Суперкупата на България е повече от престиж. Утре тимът среща Хебър (Пазарджик) в София в битка за трофея.

"Със смесени чувства съм от мачовете в Шампионската лига - показахме и добри неща, и не чак толкова добри по разбираеми причини. Но сме дошли тук да дадем най-доброто от себе си и ще се борим за победа. Участието ни в ШЛ смятам, че ни дава малко по-добър игрови ритъм, но все пак това не е решаващо. Все пак, е по-важно кой отбор е в по-добро състояние в момента", заяви той.

"Знам, че заряда за Суперкупата е по-голям за всеки, кой ще я спечели, но в крайна сметка реалността е такава, че е повече за самочувствие и престиж, отколкото да носи някакви дивиденти, но сме тук да печелим. За това е направен този отбор и за това ще направим всичко възможно утре да се борим, за да спечелим", коментира Ники Желязков.

Играчът на Нефтохимик Николай Никилов пък добави:

"След толкова много време без волейбол от март насам, разбира се, има тръпка, очакваме с нетърпение утрешния мач, за да примерем сили с конкурента, който спечели миналата година. Ще се постараем да им създадем повече проблеми тази година. С една дума трофеят е много важен. Ще направим всичко възможно, според силите ни, за да го спечелим", заяви той. 

"Не можем да говорим, че мачовете в Шампионската лига са ни дали самочувствие, а по-скоро игрови ритъм, защото само тренировки и контроли е едно нещо, а официален мач е друго, а ние имахме щастието да изиграем четири такива. Смятам, че те ще бъдат в наш плюс и ще допринесат много за евентуална наша победа", сподели още той Ники Николов.

Центърът Илия Петков сподели, че е развълнуван за двубоя. "Меко казано съм ентусиазиран за мача. Ние вече изиграхме няколко официални мача, а Хебър не са, така че това е един голям плюс за нас", заяви той.

Публиката се завръща за волейболната Суперкупа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS