Нина Рангелова поиска оставки в българското плуване

dsport.bg

Трикратната участничка на олимпийски игри Нина Рангелова поиска оставки от отговорните лица в българското плуване, които допуснаха разразяването на допинг скандала.

Ето какво написа Рангелов във Facebook, където тя изрази своята позиция относно случващото се в българското плуване:

Преди близо 20 години мечтаех и се надявах някой ден да бъда част от националния отбор по плуване на България. Мечтаех го, защото беше гордост, чест и привилегия да бъдеш един от избраните.

Днес това да бъдеш част от този отбор вече не те прави горд. Днес възможността да влезеш в отбора те кара да се страхуваш. Страхуваш се, че вместо кариерата ти да тръгне нагоре, може ей така “съвсем случайно” да приключи завинаги!

Днес мечтата да бъдеш част от националният отбор по плуване се е превърнала в риск. Риск, че можеш да загубиш всичко, за което някога си се борил...

#оставка за хората, които причиниха това на българското плуване! И не се притеснявайте, така или иначе вие завинаги останахте в историята на този спорт!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук