Нов детски футболен клуб се роди във Варна

Добри Атанасов Добри Атанасов

Бойко Косев е сред учредителите и треньорите в новото ДФК Приятели, който бе открит навръх първи юни със стилно тържество в спортен комплекс „Студентска”.

„Още преди година бяхме говорили с Радо Димов, който е основното движещо колело в нашата организация.Така преди няколко месеца ми предложи да реализираме тази идея. В школата са също Калоян Димитров и Ивайло Маринов. Решихме да направим нещо ново, надявам се качествено, за подрастващите. За осемте тренировки, които проведохме, се включиха около 30 деца. 25 от тях вече са записани в нашия клуб. Тренировките са всеки вторник, четвъртък и петък от 19 часа на новата база на улица „Студентска”. Базата е страхотна, чисто нова. На първи юни беше проведен турнир. Децата бяха очаровани. Всеки желаещ може да дойде и да види как, с какви пособия тренираме и т.н. Надявам се да привлечем децата с отношение, с познанията, които имаме.

Във Варна има страшно много деца. Основната ни цел не е да направим футболист. На тази възраст няма как това да се случи. В много държави при децата до 12,14 - годишна възраст футболът няма състезателен характер. Важното е децата да спортуват и развиват таланта си и да се откъснат малко от компютърните игри”, коментира Бойко Косев

Той говори също за любимия си Спартак Вн, както и за предстоящите финали от държавното първенство по футзал, спорт, който преди време активно практикуваше.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук