Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти ще бъде един от приоритетите в работата на екипа на министъра на спорта Димитър Илиев. Това съобщиха за Дарик от спортното министерство.

За създаването на новия фонд съобщи преди дни премиерът акад. Николай Денков, който уточни, че държавата ще помага на проекти, които са насочени към развитие на масовия спорт.

По този фонд ще могат да кандидатстват  организации, които имат готовност да осигурят 50% от финансирането. Средствата вече са предвидени и предстои да се гласуват от Народното събрание със Закона за бюджета на държавата за тази година, потвърдиха още от спортното министерство. В най-скоро време ще бъде разработена и методологията за кандидатстване и реализация на проектните предложения по линия на новата програма. След запитване на Дарик, от ведомството на министър Илиев обясниха още, че те ще се използват приоритетно за инвестиции в спортна инфраструктура. Целта е чрез осигурените средства да се постигне кумулативен ефект, чрез ангажираност на кандидатстващите лица.

Лалка Златанова

Спортният министър се срещна с ръководството на федерацията по вдигане на тежести

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS