Нов удар по тениса заради коронавируса

| Тенис

Съвсем очаквано, тенисът е поредният спорт, който продължава да понася удари от продължаващия своето разпространение коронавирус.

От ITF (Международната тенис федерация) обявиха отлагането на Финалите на Фед Къп, както и плейофите в отборния дамски турнир. Финалите трябваше да се проведат през следващия месец в Будапеща в „Лашло Пап Спорт Арена“.

„Много разочаровани сме, че трябваше да вземем това решение, но не можем да рискуваме сигурността и благополучието на играчи, капитани, служители на събитието или зрители“, сподели президентът на ITF Дейвид Хагърти. „Това решение не бе взето леко. Опасността, която носи COVID-19 е сериозна и налага като федерация и като хора да действаме отговорно. Ситуацията е извън спорта.“

„Нови дати за Финалите и за плейофите ще бъдат обявени своевременно и основно ще се ръководят от продължителността на времето, в което тенисът като цяло е засегнат от COVID-19. Ще продължим да си сътрудничим с нашите колеги в спорта, за да направим всичко възможно влиянието върху играчи, турнири, носители на права на турнири и фенове да бъде минимално.“

Междувременно, организаторите на WTA турнира в Прага, който трябваше да стартира на 27 април, обявиха, че надпреварата няма да се проведе.

Прочетете още