Идването ми в Арда е крачка напред в кариерата ми, заяви вратарят Анатолий Господинов в интервю за клубната телевизия на Арда.

Бившият страж на ЦСКА и Етър премина в тима от Кърджали като свободен агент. "Първо ми се обади треньорът Александър Тунчев, след това имах разговор и със спортния директор Ивайло Петков, след което постигнахме споразумение и се озовах тук в Арда", разказа Господинов пред Арда ТВ. Вратарят за последно игра в Етър.

"Понатрупах доста опит във Велико Търново, където се задържах доста време и мисля, че сега беше правилният момент да направя стъпка нагоре в моята кариера с идването ми в Арда. С повечето играчи на Арда се познаваме. С една част сме играли заедно, с други се познаваме от мачовете, така, че нямам проблем в това естество. Най-близък съм с Пламен Крачунов, защото играхме заедно в Етър, а преди това и в ЦСКА", каза още Господинов.

Играчът е избрал вратарския пост заради Икер Касияс, а от настоящите вратари харесва Мануел Нойер от Байерн Мюнхен.

"Започнах да тренирам като малък в родния ми град Сливен и още от начало исках да бъда вратар. Запалих се от Икер Касияс и Реал Мадрид. В последствие се запалих и по други вратари. Когато гледаш мачове на най-добрите вратари в света от всеки можеш да научиш по нещо. Всеки един от тях си има собствен стил на игра. На мен ми харесва играта на Нойер, както може би на всички млади вратари, с неговите излизания, с играта с крака, с ръководенето на защитата. Опитвам се да взема най-доброто от всеки", каза още Господинов.

Арда взе бивш вратар на ЦСКА

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS