Нова промяна в календара на Формула 1, състезанията на Силвърстоун под въпрос

| Спорт, Формула 1

Ръководството на Формула 1 може да се наложи да направи нови промени в календара на сезон 2020. Причина за това е огромната въпросителна, която виси върху двете състезания на пистата Силвърстоун, които се планираха за 26 юли и 2 август.

Според Скай Спортс един от огромните проблеми би било решението на британските власти, които обявиха въвеждането на задължителна двуседмична карантина за всички чужденци, които влизат в страната. Това ще създаде огромни проблеми за екипите на Формула 1, които са базирани извън Обединеното Кралство.

В момента се обсъжда алтернативен вариант - немската писта Хокенхайм, която не бе включена в календара за годината. Според запознати преговорите с организаторите на Гран При на Германия вече са започнали.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още