Нова тежка катастрофа във Формула 2

За щастие всичко се размина без тежки наранявания

dsport.bg

По-малко от месец след трагичната смърт на Антоан Юбер на писта „Спа“ на 31 август, Формула 2 отново бе разтърсена от тежка катастрофа.

Веднага след старта на състезанието в Сочи в неделя сутрин Нобухару Мачушита и Никита Мацепин се сблъскаха във втори завой. Руснакът се заби в съперника си, който секунда по-рано се бе разбил в предпазните ограждения.

Добрата новина е, че и двамата са се разминали сравнително леко като все пак са закарани в местна болница за лечение. Състезанието пък логично бе прекъснато и подновено близо час по-късно.

Мацушита пострада по-сериозно и първоначално телевизионното излъчване не покаваше повторения, което напомни за случилото се с Юбер. За щастие обаче и двамата са в добро състояние като нямат счупвания.

Корея е извън кома, предстои ключова операция

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още