Нова важна стъпка - жена ще кара в международно състезание в Саудитска Арабия

Емил Евтимов Емил Евтимов

Реема Джуфали ще се превърне в първата арабска жена, която ще участва в международно автомобилно състезание в родинта си.

Джафали ще се състезава в Jaguar I-Page eTrophy, подгряващите серии преди състезанието от Формула Е, което ще се проведе в Рияд по-късно през месеца.

Едва от 17 месеца жените в Саудитска Арабия имат легално право да шофират, а Джуфали ще направи нова важна стъпка за жените в консервативната държава.

"Има мъже, които ми казват 'това не е място за жени'. Някои мъже просто отричат факта, че правя това сама и се поставям пред обществеността, да не говорим за карането. Има мнения и мисля, че те са валидни за тях, така се чувстват и така са възпитани", споделя Джуфали.

"Но това не ми влияя по никакъв начин - някои хора по Twitter и Instagram ми пишат, казвайки, че 'не трябва да го правя', че 'не е женско' или подобни неща."

"Не го правя за другите хора, правя го, защото е предизвикателство и ме прави щастлива. Фактът, че влияя на хората в същото време е фантастичен и ако е негативно, те губят, не аз - аз продължавам да правя това, което обичам."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук