Новак Джокович яде зърнени храни, киноа, див ориз, просо и варени картофи

dsport.bg

Новак Джокович разкри, че винаги е имал респираторни проблеми. Той също така сподели какво обикновено съдържа неговото меню.

„Винаги съм имал респираторни проблеми, особено в Австралия, като лека версия на астма. Задушавам се през нощта от седемгодишен. С годините алергиите ми се влошиха. На терена, с прилив на адреналин и вълнение, симптомите са още по-лоши. Така че отмених мачовете и ми отне много време да се възстановя. Д-р Игор се свърза с мен чрез общи приятели. Имахме няколко процедури и вече усетих първите резултати. Това беше първата ми среща с биофийдбек терапията“, разкри бившият номер 1 Новак Джокович.

„Разбира се, диетата беше един от ключовите въпроси и промяната на диетата ми направи много за мен. След това премахнах глутена, млечните продукти и рафинираната захар от менюто. Това беше голяма промяна, но се придържах към нея, защото резултатите дойдоха веднага“, каза Новак в разговор с журналиста Греъм Бейсинджър.

„Пия чаша хладка вода с лимон за детоксикация. След това пия сок от целина на празен стомах. По-късно идва зелено смути с различни водорасли, плодове и суперхрани и добавки. В първата част на деня ям много плодове, но и салати. Не обичам да ям храна, която изисква много енергия за смилане, особено не през първата половина на деня. Обикновено ям зърнени храни, да речем киноа, див ориз, просо, както и варени картофи“, каза още Джокович.

Джокович е в официалния списък за Australian Open

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ