Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович потвърди раздялата си с един от треньорите си – Горан Иванишевич. Ноле направи това чрез емоционален пост в Instagram, в който съобщи, че „от няколко дни Иванишевич не е част от екипа му“.

Горан Иванишевич стана част от треньорския щаб на Новак Джокович през 2018 година.

Ето какво написа Новак Джокович:

„Спомням си ясно момента, в който поканих Горан да бъде част от моя екип. Беше през 2018 г. и аз и Мариан Вайда искахме да внедрим иновации и да внесем малко магия при сервирането на нашето дуо. Всъщност ние донесохме не само сервиране, но и много смях, забавление, класиране №1 в края на годината, счупени рекорди, постижения и още 12 турнира от Големия шлем (и няколко финала) оттогава. Споменах ли и малко драма?

Преди няколко дни с Горан решихме да спрем съвместната си работа. Нашата химия на корта имаше своите възходи и падения, но приятелството ни винаги беше стабилно. Всъщност, с гордост мога да кажа (не съм сигурен, че е), че освен че печелихме турнири заедно, имахме и странична битка на Не се сърди човече, която продължаваше... в продължение на много години. И - този турнир никога не спира за нас.

Шефиньо, благодаря за всичко, приятелю. Обичам те“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS