Нови 15 случая на заразени с коронавирус има у нас. Това заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Той обяви, че в София има 11 новозаразени, като има още в Карлово и Бургас. По този начин болните у нас вече са 185. Няколко часа по-късно стана ясно за още 2 положителни проби, така общият брой заразени с COVID-19 в България стана 187.

Има 8 нови случая на коронавирус у нас

"Не допускам, че до средата на април положението ще бъде овладяно. Математическите анализи, които се правят при нас и в БАН, показват, че се намираме в дъното на изкачването. Кога ще се изкачим и с каква скорост – не можем да кажем. Предпазните маски са за болните хора, за да не заразяват останалите. Когато здравите хора носят предпазни средства, получават едно фалшиво успокоение. Ако им дава спокойствие, да ги носят, но едва ли ще ги защити в пълна степен“, поясни ген. Мутафчийски.

По неговите думи България изпреварва с наложените мерки голяма част от останалите страни, в които тепърва навлизат подобни разпоредби. 

"Ние ги налагаме, за да не стане същото. Това може би е и причината за многото колебания, въпроси и реакции, че мерките са прекомерни", каза Мутафчийски.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS