Нови идеи за гледане на мачове в Дания

Първенството в Дания ще бъде подновено на 28 май, а някои от клубовете в страната показаха нови идеи за привличане на публика, след като стана ясно, че двубоите ще бъдат играни пред празни трибуни.

Мачът, с който ще бъде подновен шампионатът, е между местните съперници Орхус и Рандерс, а след това предстоят и плейофи между шестте най-добри отбора до момента. Феновете на Орхус ще могат да гледат срещата от 22 различни точки на стадиона с помощта на видео платформата Zoom. Някои от запалянковците също ще бъдат показвани на големия екран на стадиона, така че и играчите да се възползват от тяхната подкрепа.

"Изглежда ще трябва да играем без публика за известно време. Може би ще вдъхнем увереност на останалите клубове за такива инициативи. Отборите определено ще имат полза от това", заявиха от ръководството на Орхус.

Драйв-ин футбол? Мидтиланд измисли уникално фенско преживяване за футбола без публика
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още