Новият клуб на Петко Христов отнесе сериозна санкция от ФИФА

dsport.bg

Новият клуб в Италия на Петко Христов Специя е получил тежко наказание от ФИФА съобщиха от "Алберто Пико". "Орлите" ще имат трансферен бан за следващите четири сезона, който ще влезе в сила от януари 2022 година. Италианският клуб очаквано ще обжалва наказанието на ФИФА. 

"Клубът е изненадан и изключително разочарован от това решение и би искал да изясни следното:

- Твърдените нередности, приписвани на Специя, са възникнали в периода между 2013 и 2018 г., следователно при предишната администрация на клуба.

- Всички членове на бившото ръководство и мениджърския екип, принадлежащ към него, в момента не заемат отговорни длъжности в клуба.

- Когато новата група собственици придоби Специя, през февруари 2021 г. проучването на ФИФА не беше адекватно изложено. Клубът беше уведомен едва през април и предприе незабавни действия за извършване на вътрешен одит на тези твърдения, за да докаже, че нередностите не касаят настоящата собственост.

- Клубът намира, че санкцията е прекалено сурова. Санкция, която наказва нова администрация, която не е участвала в оспорваните твърдяни нередности.

Тиаго Мота стана треньор на български национал в Италия

- Клубът възнамерява да предприеме правни действия, за да обжалва това решение и ясно да демонстрира, че няма връзка между настоящата собственост и това дело, в което е обвинен Специя.

- Наказанието няма да засегне настоящия летен трансферен прозорец, така че клубът може да работи без ограничения.

- Клубът зачита значението на работата, предприета от ФИФА във връзка със защитата на непълнолетните, и ще сътрудничи изцяло при всяко по-нататъшно разследване, което може да започне.", се казва в изявлението на клуба.

Официално: Специя представи български национал

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още