Новият нидерландец в Царско село: Преди да дойда в България знаех само за Лудогорец

dsport.bg

Лудсинио Маренго е едно от новите попълнения на Царско село и ще трябва да помогне на отбора в битката за запазването на елитния статут.

Маренго не знаеше почти нищо за българския футбол преди да подпише с Царско село.

„Знаех само за Лудогорец. В това отношение влязох малко напразно. Най-важното е, че съм готов да играя футбол и трябва да вляза във форма“, коментира Маренго в интервю за „Voetbalzone“.

„Стойне Манолов е създал най-модерния тренировъчен комплекс в София. Тук е наистина много красиво. Със сигурност е по-добре от това, с което бях свикнал в Норвегия. Базата е отлична за българските стандарти“, добавя роденият в Амстердам футболисти.

„Тук е точното място за мен. Живея в хубав апаратмент в София. Намирам се на 15 минути от летището. Клубът е амбициозен и старши треньорът Никола Спасов пожела да ме има в състава си“, продължава 28-годишният футболист.

„Поглеждам назад към периода в Бран със смесени чувства. Беше добър момент, когато играех редовно. Бран е голям клуб с много привърженици и красив стадион. Преди да отида там не знаех какво да очаквах. Когато пристигна, си помислих: ей, какъв красив стадион. Плащанията бяха направени навреме, а Найк ни беше спонсор. В Бран един от основните проблеми беше, че отборът играеше защитен футбол. Бях използван на крилото в опит единствено аз да създам опасна ситуация пред съперниковата врата. Като цяло, това беше страхотно изживяване, но не успяхме да се класираме за участие в предварителните кръгове на Лига Европа.“

„Ако не се бях контузил, всичко щеше да бъде чудесно. Щях да съм в състояние да направя следващата крачка. Много е неприятно, когато си контузен и не играеш. Ако си с травма за по-дълъг период от време и си в чужбина, положението е много тежко. Независимо дали си в България, Норвегия или Германия. Ти си сам, без семейството си, а в същото време губиш и възможността да играеш футбол. Наистина ми беше трудно.“

След като се възстанови от контузията, на Маренго му е трудно да си намери нов отбор. Той прекара проби в Де Граафшап през миналото лято, които не дадоха никакъв резултат.

„Ако не си добре и нямаш състезателен ритъм, това повлиява на качества ти. Научих, че в такъв период най-голямата грешка е да отидеш някъде на проби, защото на теб ти липсва увереност. Такива проби са възможни само, ако треньорът вярва в теб. Беше самоубийство. Играеш мачове веднага след два дни тренировки без ритъм. Бях счупен след този период. През последните шест месеца започнах да тренирам всеки ден, което също беше много трудни психически. Сега отново съм в топ форма. Всеки футболист има възходи и падения в толкова дълъг период. Това, че отново съм готов е облекчение само по себе си. Нужни бяха известни усилия, за да се приспособя отново. Това беше труден и дълъг процес.“

„В началото на януари имах много предложения, но колкото по-дълго чакате, толкова по-трудно става. Имах предложения от България и Румъния, бях малко придирчив. Намирането на нов отбор бе по-трудно, отколкото си мислех. Живеех ден за ден, докато не рискувах с предложенията от България. Първо получих предложение от Берое, където изкараха няколкодневни проби. Сега съм в Царско село. Стресът, че не мога да си намеря отбор приключи. Във футбола нещата могат да вървят много бързо и в двете посоки. Не ми мина през ума да спря. Семейството също ме подкрепи в тези трудни моменти и не ми позволи да се замисля върху прекратяване на кариерата. Просто искам отново да играя футбол. Искам да изпитам това чувство отново, този адреналин. Отново съм щастлив и нямам търпение за първия си мач и първия си гол“, каза още Маренго.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още