Новият президент на Българската федерация по кънки Христо Турлаков заяви, че зимните спортове в България имат нужда от пързалка, защото тази в "Зимния дворец" не е достатъчна за фигурното пързаляне, шорттрека и хокея на лед.

"Зимният дворец прилича на "Дядовата ръкавичка". Там е фигурното пързаляне с националите си, състезателите по шорттрек, хокея на лед имат много отбори. Изключително трудно е да се намери свободна съблекалня. Недай си Боже, ако дойде нов клуб, просто не вижда къде може да се разположи. Отделно часовете не стигат. Цената на час е много висока, особено сега заради повишените цени на електроенергията. Реално ние, ако нямаме подкрепа от държавата за лед, просто нашата федерация и нашите спортове няма да има как да функционират. Това е основното нещо, от което имаме нужда. Ако нямаме лед, нямаме нещо", каза Турлаков. 

"В Зимния дворец беше направен ремонт, бяха поставени климатици в залата, но се оказва, че те не могат да я затоплят. Със сигурност имаме нужда от още една пързалка, макар и тренировъчна, макар да не е в голяма зала. Трябва да е с олимпийски размери, за да може да разпределим отборите, да има достатъчно време и свободен лед за всички. Трябва да е по-енергийно ефективна и цената на леда да бъде много по-ниска", коментира още бившият фигурист.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS