Новият сезон в НБА започва през декември

| Баскетбол, Спорт

Стартът на сезон 2020/21 г. на Националната баскетболна асоциация може да бъде отложен за декември, твърди ESPN. Шефът на НБА Адам Силвър и бордът на директорите на лигата обсъдиха възможността за отлагане на началото на състезанието.  

Проведе се и гласуване, според резултатите от което беше решено да се отложат предвидените за май събития, които включват дългоочаквания Драфт на новобранци. Събитието беше насрочено за 25 юни. Настоящата надпревара в НБА беше прекъсната, така че първенството първо ще трябва завърши.

Отлагането на старта на следващия сезон ще позволи на лигата да провежда мачове с фенове, тъй като ситуацията с пандемията на коронавирус трябваше да се нормализира до този момент. В близко бъдеще ръководството на лигата не планира да одобри нов календар за следващия сезон.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още