Новият шеф на НВЛ: Левски и ЦСКА ще бъдат фактор, но Суперлигата трябва да се намали

Инес Павлова Инес Павлова

Новият председател на Националната волейболна лига Живко Желев даде специално интервю за Дарик радио и dsport. Той бе избран единодушно за наследник на Атанас Гаров и се окачква следващата седмица да бъде утвърден от УС на БФВолейбол.

Живко Желев е председател на УС на ВК Берое 2016 Стара Загора, а и управител на строителната фирма "Рудин ООД".

"На следващия Управителен съвет това решение на клубовете трябва да бъде съгласувано и да бъда утвърден. Мисля, че господин Ганев ще го насрочи в най-кратки срокове защото трябва да се утвърди и треньорът на националния отбор за девойки до 18 години. Мисля, че другата седмица най-вероятно ще се случи".

"От осем години сме основали нашия клуб Берое 2016. Работихме по изграждане на школа. Оттам преминахме към изграждане на мъжки отбор, който вече е част от Суперлигата на България". 

"Борбата е еднаква на всички фронтове, винаги е трудно. Мисля, че опитът, който натрупахме през тези години ще бъде от полза. Заради това мисля, че ще ми бъде по-лесно да работя, като шеф на Националната волейболна лига". 

"Уважавам решението на господин Гаров. Той неколкократно заяви мотивите си за оттеглянето. Промяната на формата на първенството бе основната причина. Приемам решението му. Може би, ако бях аз на негово място, щях да взема същото решение. Това, че съм предложен от ВК Марек и съм избран с единодушие само може да ми даде повод да работя още по-усърдно, за да оправдая доверието на всички клубове, които са гласували за мен".

"Форматът на старото първенство бе продиктуван от пандемичната година, която преживяхме. Мисля, че новият формат върви към постепенно намаляване на отборите в Суперлигата. Голяма част от волейболните специалисти се изказват в посока, че ние нямаме толкова много състезатели, за да изградим по-голяма лига и 16 отбора са прекалено много. Може би ще вървим към намаляването им на 12, а по-нататък и към 10".

"Искам да има изградени доста силни отбори. Както видяхте миналата година, в Топ 8 на България се получиха много интригуващи мачове. Тази година взехме решение да се увеличи броят на чужденците, което ще спомогне за увеличаване на атрактивността на самите волейболни клубове. Искам да имаме много интригуващи срещи, които никой да не може да предвиди как ще завършат. Това е желанието ми, като ръководител. Разбира се, и по-добри финансови приходи на Суперлигата, за да могат клубовете по-спокойно да си посрещат нуждите". 

"Засега нямам право да водя разговори с потенциални партньори защото не съм утвърден още от Управителния съвет на БФВ. Може би, след като бъда утвърден ще проведа няколко разговора с доста сериозни партньори. Считам за правилно те да са част от волейболното семейство.  Тогава ще правим бюджета. Сега е още рано. При всички случаи ще се стремим той да надхвърли бюджета, който беше миналата година".

"Не мисля, че центърът се е изместил от София. В столицата има три много добри клуба - Левски, ЦСКА, Славия. Може би, в момента, по-силните отбори, които надграждат, са извън София, но не трябва да се подценяват столичните клубове. Смятам, че тази година и Левски и ЦСКА ще бъдат много сериозен фактор в българското първенство".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ