Проектът „Espai Barça“ за нов стадион на Барселона, какъвто ни беше известен до момента, на практика вече не съществува, тъй като настоящото ръководство на клуба го смята за „остарял“, както се изказа Жоан Лапорта.

Още с пристигането на новото ръководство през март месец, започнаха анализи на проекта, като първоначалната идея бе да го замразят и да го преправят, но поради различни причини той бе отхвърлен окончателно.

Проектът на новото ръководство ще бъде представен на следващото редовно събрание на членовете. Идеята на ръководството е да започне реконструкцията веднага след края на настоящия сезон, което ще означава, че през следващата кампания Барселона няма да може да играе на „Камп Ноу“, като вариантите пред каталунците са два: Олимпийския стадион в Барселона, който е с капацитет 60 713 души или „Йохан Кройф Естади“, на който да бъдат добавени допълнителни трибуни.

Първоначално „Espai Barça“ трябваше да струва 600 милиона евро на Барса, след което борда на директорите на Хосеп Мария Бартомеу изчисли, че ще са нужни 825 милиона. Тези цифри изглеждат твърде малко, в сравнение с бюджета, изчислен от хората на Жоан Лапорта, които поставиха цена на реконструкцията от 1,1 милиарда евро, почти двойно от първоначалния план.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS