Новият треньор на Милан: Критиките ме амбицират допълнително

| Италия

Милан официално представи своя нов старши треньор Стефано Пиоли. Той подписа договор за две години с „росонерите“.

57-годишният наставник не веднъж е споделял ,че е привърженик на Интер и поради този факт не е никак добре посрещнат от тифозите на Милан.

“Росонерите” направиха много слаб старт на сезона, като записаха четири загуби в първите седем кръга, което доведе до уволнението на Марко Джампаоло.

„Тук съм с голям ентусиазъм и ще се борим за този клуб. А феновете? Те имат право да ме критикуват. Ще се борим за Милан, всички заедно за възможно най-добри резултати. Милан има славно минало и заслужава да е във форма, която отговаря на неговите възможности”, коментира Пиоли.

„Трудностите са налице, но те ще бъдат подобрени. Трябва да станем единен и сплотен екип възможно най-скоро. Моята цел е да подобря всеки един играч: трябва да сме сигурни, че качествата на всеки ще се проявят. Условията са налице и ние трябва да направим всичко, за да възвърнем феновете си, които са справедливо страстни и взискателни”, добави той.

“Работя от сутрин до вечер: взискателен съм към себе си и играчите си. Имаме още 31 мача до края на сезона, така че все още имаме време да работим и да се борим,за да влезем в Шампионска лига”, продължи новият наставник на Милан.

„Пьонтек е много ефективен и финиширащ, но има други играчи,които също могат да вкарват, като Лукас Пакета той е количество и качество, Лео има голям потенциал и трябва да го развива, а Сусо е играч с неоспоримо качество. При всички случаи ще спечеля със наведена или гордо вдигната глава“, каза още Пиоли.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още