Новото попълнение на Ботев Пловдив Ханс Кристиан Бернат заяви, че за четири дни е видял такива неща в България, каквито никога до този момент не е преживял през живота си.

Рядко се срещат датчани в българския футбол, но сега се случи, пише местното издание „Tipsbladet“. Бившият вратар на Одензе Ханс Кристиан Бернат малко изненадващо избра да премине в българския Ботев Пловдив, където вратарят подписа двугодишен договор.

„Вече преживях някои диви неща в България.“

„От малък мечтая да изляза извън безопасните граници на Скандинавия. Ако го погледнете във връзка с нивото на лигата и във връзка с това къде се премествам, това е много подобно на Дания. Виждате все повече и повече играчи от българското първенство осъществяват трансфери в Ла Лига и Португалия. Има наистина добри възможности за напредък от българското първенство“, коментира Бернат пред „Tipsbladet“.

Ботев Пловдив представи пети нов

„Подписах договор за две години плюс опция за една година и имам освобождаваща клауза, която означава, че мога да продължа бързо, ако се справя добре. Изводът е, че не съм бил толкова нервен и просто скочих в това. Все пак е балканска държава“, добави той.

„Вече преживях някакви дивотии за четири дни спрямо датските стандарти, но тук това е напълно нормално. Това е приключение и трамплин, така че може да ме отведе до следващата стъпка в моята кариера“, допълни новият вратар на Ботев Пловдив.

„ Какво съм преживял? Малко ми е трудно да вляза в подробности от уважение към клуба. Не е нещо, за което си мислите: „В Дания е напълно нормално“.

„Агентите ми са германци. Първо имах оферта от Румъния, а след това дойде предложението от Ботев Пловдив. Моите германски агенти познават треньора на вратарите в Ботев Пловдив. Говори свободно английски и немски език. По този начин ме направи малко по-малко нервен.”

„Ботев е вълнуващ клуб. Ще играем квалификация за Лига Европа срещу Марибор. Ако спечелим, ще се изправим срещу Панатинайкос.“

Ботев Пловдив привлече нападател с над 100 мача в Бундеслигата

„Получих доста обаждания от Дания, Норвегия и Швеция. Имах оферта и от Втора Бундеслига, но там трябваше да бъда втори или трети вратар.“

„Тук имам реален шанс да стоя две години, а след това да направя още по-голяма крачка в моята кариера. Мисля, че моят агент и аз решихме, че Ботев Пловдив е много привлекателна възможност.“

Ботев Пловдив обяви новия си вратар

„Искам да се справя добре в Ботев Пловдив. Уникално приключение е да стигнеш още по-далече“, каза Ханс Кристиан Бернат пред „Tipsbladet“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS